ترفندهایی برای تشخیص ماهی تازه و سالم


تاریخ درج : 1395/12/28
تعداد نمایش : 181

ترفندهایی برای تشخیص ماهی تازه و سالم  معمولا برای شب عید، اغلب خانواده‌ها در بازار ماهی‌فروشان به دنبال سالم‌ترین و تازه‌ترین ماهی می باشند، اما چگونه و از روی چه نشانه‌هایی می‌توان بتازگی ماهی پی برد‌؟
اولین و آشناترین خصوصیت برای شناسایی تازگی ماهی، فشردن انگشت نشانه بر گوشت ماهی می باشد. اگر اثر فرو رفتگی روی عضله ماهی باقی نماند، نشانه تازه بودن آبزی می باشد. اما مهم‌ترین قسمتی که باید مورد سنجش قرار گیرد، عضلات پشتی اطراف ستون فقرات ماهی است‌. قسمت‌های دیگر بدن ماهی، برای این آزمایش مناسب نیست .
به چشم ماهی نگاه کنید. چشم باید براق، کاملا برآمده با مردمک روشن و قرنیه شفاف باشد .
ماهی بوی زهم خاصی می‌دهد. باید با این بو آشنا باشید تا در صورت استشمام بوی غیرطبیعی متوجه فساد ماهی شوید. بهترین قسمت برای بوییدن ماهی داخل برانش‌ها، دهان و پوست آن می باشد.
آبشش‌ها را چک کنید. اگر ماهی تازه باشد، آبشش‌ها به رنگ قرمز روشن و بدون لیزآبه است و اگر مانده باشد، این ناحیه به رنگ قهوه‌ای تیره و لیزآبه شیری رنگ دیده می‌شود.
هر چه سطح پوست ماهی، ترشحات مخاطی آبکی و شفاف بیشتری داشته باشد، تازه تر می باشد و هرچه این ترشحات غلیظ و کدر باشد، می‌توان به کهنگی ماهی مشکوک شد، ضمن این که پوست ماهی باید روشن، براق و بدون تغییر رنگ باشد به جمود نعشی ماهی دقت کنید که نشان‌دهنده تازه صید شدن آن است. جمود نعشی یا سفتی عضلانی، حالتی است که از چند ساعت پس از صید ماهی، بافت‌ ماهیچه‌ای آن سفت و سخت و همچون تکه چوبی خشک می‌شود. این حالت، باعث ارتقای کیفیت گوشت ماهی می‌شود و زمان فساد را به تاخیر می‌اندازد. برای این که متوجه شوید، ماهی دچار جمود نعشی است، سر آن را به صورت افقی در دست بگیرید. اگر پشت ماهی در امتداد سرش افقی بماند و خم نشود، نشان می‌دهد که بدن ماهی در مرحله جمود نعشی است. جمود نعشی، چند ساعت پس از صید از بین می‌رود و عضلات ماهی شل می‌شود.
ماهی‌های جنوب در استان‌های شمالی و مرکزی باید در حالت انجماد عرضه شوند و انواعی که به صورت تازه به فروش می‌رسند بدون شک انجمادزدایی شده‌اند. ماهی جنوب هنگام عرضه باید از داخل فریزر به دست مشتری داده شود.
ماهی منجمد اگر بلافاصله پس از صید منجمد شده باشد، باید مردمک‌های باز و شفاف داشته و باله‌هایش باز و مستقیم باشند
برای این که متوجه فساد ماهی منجمد شوید، برانش‌ها یا محوطه شکمی ماهی را با آب گرم بشویید و بو کنید. همچنین می‌توانید پس از پختن تکه‌ای از گوشت ماهی آن را استشمام کنید. اگر بوی تعفن و گندیدگی به مشامتان رسید،‌ به فساد ماهی مشکوک شوید.
ماهی تازه یا فیله آن در دمای یخچال به مدت سه روز و ماهی چرب منجمد در فریزر هفت ماه و انواع کم‌چرب آن 10 ماه ماندگاری دارند. میگوی منجمد هم تا 12 ماه در دمای فریزر قابلیت نگهداری دارد. برای بهره بیشتر از مواد مغذی آبزیان منجمد، آنها را بلافاصله پس از خرید مصرف کنید.

تهیه و گردآوری : گروه سلامت پرداد / منبع : جام جم

loading...

     

استخدام در بانک  رزومه کاری  استخدامهای امروز تهران  استخدام شرکت نفت سال 96

آهنگ جدید بهترین هتلهای استانبول

مردی که هزاران زن خاطر خواه او هستند!! +عکس

عکس تکان دهنده ای که لیلا اوتادی منتشر کرد

نظرتان درباره این دختر جذاب چیست؟! +تصاویر

اعدام عاملان ناامنی در بوشهر در ملاء عام +عکس (18+)

اقدام هولناک و باورنکردنی یک عکاس در آتلیه عکاسی +تصاویر

عکس لو رفته از دختر آقای فوتبالیست مشهور در حال مصرف الکل!

عکس جنجالی بازیکن مشهور پرسپولیس با زنان بی حجاب!

مهناز افشار در حال کوهنوردی+عکس

چرا الناز شاکردوست از ایران رفت؟! +عکس

عکس جدید مهناز افشار و دخترش

وحشتناک ترین دختر دنیا! +تصاویر(18+)

بهنوش بختیاری در کنار دختران زیبایش! +عکس

برهنه شدن زن در خیابان به خاطر همسرش! +عکس

خواستگاری شرم آور سیفعلی از بهنوش بختیاری!! +عکس

اقدام زشت و غیر اخلاقی خواننده زن در شیرینی فروشی! +عکس

مطالب مرتبط :

دردسرهای چشم های رنگی

مطالعات اخیر نشان داده است که عنبیه شناسی توانسته گامی در جهت تشخیص بیماری های جسمی را در افراد بردارد. طبق این مطالعات مشخص می شود که هر شخصی اگر بیماری جشمی و بدنی داشته باشد می توان از طریق عنبیه هایش این بیماری را تشخیص داد.
آیا تماشای تلویزیون باعث ضعیف شدن چشم می شود؟

آیا تماشای تلویزیون باعث ضعیف شدن چشم می شود؟
پیشگیری از بیماری دیابت با این آزمایش ها

پیشگیری از بیماری دیابت با این آزمایش ها
10 توصیه برای شیردهی موفق

برای شیردادن بهتر است نکاتی را در نظر بگیرید تا بتوانید دوران شیر دهی فرزندتان به به راحتی و بدون دردسر پشت سر بگذرانید
تاثیر ورزش پیلاتس در لاغری

تاثیر ورزش پیلاتس در لاغری
نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیکی :    
*عدد بالا:
جستجو های مرتبط
کلید واژه ها
 

جهت عضویت در سایت و دسترسی کامل به تمامی مطالب سایت ، اطلاعات زیر را کامل نمایید. لطفا پست الکترونیک (ایمیل) خود را صحیح وارد نمایید. پست الکترونیک شما به عنوان نام کاربری در سایت ثبت خواهد شد و با پست الکترونیک خود می توانید وارد سایت شوید.

نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیک :    
 
رمز عبور :  
تکرار رمز عبور :