خواص پیازچه کوهی


تاریخ درج : 1390/06/13
تعداد نمایش : 17221

تاریخ طبیعت و کشت
پیازچه کوهی، گیاه بادوام و کوچکی است که مبداء آن نیمکرۀ شمالی، آسیای صغیر و هیمالیا است. در سایر کشورها به طور اتفاقی و وحشی در زمین های چراگاه صخره ای می روید. قرنهاست پیازچه کوهی را در اغلب نقاط جهان کشت می کنند. این گیاه به خانوادۀ پیاز تعلق دارد. لیکن از آن جا که سر برجسته ای ندارد به علف شباهت دارد و عبارت از برگهای استوانه ای است که برای عطر و طعم دادن در غذا می ریزند.
تخم پیازچه کوهی را در اردیبهشت ماه کشت می کنند یا آنکه به وسیلۀ تکثیر خود گیاه عمل می نمایند. نوع خاک و زمین برای کشت این گیاه زیاد مهم نیست زیرا این گیاه خود را بر روی هر نوع زمین خاکی وفق می دهد لیکن زمین سبک مرطوب و کمی سایه گیر بر انواع دیگر برتری دارد. پیازچه کوهی تا 25 سانتی متر ارتفاع قد می کشد و چون پای بر جا بماند تبدیل به توده بزرگی می شود که آن را هر چهار سال باید به قطعات کوچکتر تقسیم کنند و مجدداً بکارند. گلهای صورتی و ارغوانی رنگ آنها بسیار جالب و جاب است لیکن اگر گیاه را برای پخت و پز کاشته اید بهتر آن است که گلهای آن را همراه با ساقه اش بچینید. گرچه پیازچه کوهی جزو گیاهانی است که خشک آن هم استفاده می شود، لیکن بهتر است که تازه آن را مصرف کنند. می توانید در گلدان یا جعبه های مخصوص آن را بکارید. یا در کنار جاده های باغ به صورت حاشیه آن را بکارید که بر زیبائی باغ نیز افزوده خواهد شد.
خواص و مشخصات
عطر و طعم پیازچه کوهی مانند پیاز است ولی برگهای سبز آن از حیث خصوصیات، با دیگر گروه پیازها متفاوت است یعنی هم ملایمتر و هم تازه تر و شاداب تر می باشد. این گیاه دارای مشخصات مخصوص به خود بوده و گرچه می توان آن را به جای سیر و پیاز مصرف نمود ولی نمی توانند جایگزین پیاز و پیازچه معمولی بشوند و اثر و نتیجه آن با هم متفاوت است.
پیازچه کوهی تاریخچه طولانی و قدیمی دارد لیکن در پزشکی گیاهان چندان مورد مصرف قرار نمی گیرد. تمامی انواع مشابه آن حاوی آهن بوده و معتقدند اثر نیکو و مفیدی بر روی معده و کلیه ها دارد.
طرز استعمال و استفاده
هر گاه پیازچه کوهی خرد کرده را بر روی سوپ خامه ای یا سیب زمینی کبابی یا پوره سیب زمینی بپاشند طعم و مزه بسیار مطبوعی به این نوع غذاها خواهد داد. برگهای این گیاه را میتوان خرد نکرده یا خرد کرده در سالاد بریزند یا بپاشند. کره و پیازچه کوهی با نمک دریا و فلفل و آب لیمو برای خوراک ماهی یا جوجه کباب یا جوجه سرخ کرده یا استیک و همچنین خوراک گوشت گوساله بسیار مناسب بوده و غذا را لذیذ و مطبوع می سازد. پیازچه خرد کرده وسیله خوبی برای تزئین املت و اغلب غذاها نظیر آن به ویژه پنیر می باشد. در صورتیکه خوب خرد شده باشد با هر غذائی به ویژه پنیر خامه ای مخلوط می شود. بعضی از مردم آن را میگو مصرف کرده و یا به جای پیاز در تهیه مواد پر کردنی دلمه یا بوغلمه مصرف می کنند.
تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد
نام كتاب : شيوه هاي درمان در طب سنتي
نام مولف : علي اصغر كاظمي

عکس جدید گلشیفته فراهانی در کنار همسر جدیدش ! +عکس

عکس تکان دهنده ای که لیلا اوتادی منتشر کرد

نظرتان درباره این دختر جذاب چیست؟! +تصاویر

اعدام عاملان ناامنی در بوشهر در ملاء عام +عکس (18+)

اقدام هولناک و باورنکردنی یک عکاس در آتلیه عکاسی +تصاویر

عکس لو رفته از دختر آقای فوتبالیست مشهور در حال مصرف الکل!

عکس جنجالی بازیکن مشهور پرسپولیس با زنان بی حجاب!

مهناز افشار در حال کوهنوردی+عکس

چرا الناز شاکردوست از ایران رفت؟! +عکس

عکس جدید مهناز افشار و دخترش

وحشتناک ترین دختر دنیا! +تصاویر(18+)

مردی که هزاران زن خاطر خواه او هستند!! +عکس

بهنوش بختیاری در کنار دختران زیبایش! +عکس

برهنه شدن زن در خیابان به خاطر همسرش! +عکس

خواستگاری شرم آور سیفعلی از بهنوش بختیاری!! +عکس

اقدام زشت و غیر اخلاقی خواننده زن در شیرینی فروشی! +عکس

مطالب مرتبط :

خواص دارویی گوجه فرنگی

گوجه فرنگي ميوه‌اي است سرشار از ويتامين‌ها و با ويتامين‌هاي C, E, PP, B, A و K كه دارد در حفظ تعادل مواد الي بدن مداخله مي‌نمايد
خواص دارویی گیاه ختمی

اثر نرم كنندگي پوست بدن را دارد آرامش و نرمي خاص به افرادي كه پوست حساس و لطيف دارند مي‌بخشد.
خواص دارویی گل گاوزبان

این گیاه خاصيت مرطوب كنندگي و نرم كنندگي مخصوص پوستهاي خشك و حساس دارد
خواص این سبزی مشابه آسپیرین است

خواص این سبزی مشابه آسپیرین است
خواص شگفت انگیز نخود فرنگی

خواص شگفت انگیز نخود فرنگی
نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیکی :    
*عدد بالا:
جستجو های مرتبط
کلید واژه ها
 

جهت عضویت در سایت و دسترسی کامل به تمامی مطالب سایت ، اطلاعات زیر را کامل نمایید. لطفا پست الکترونیک (ایمیل) خود را صحیح وارد نمایید. پست الکترونیک شما به عنوان نام کاربری در سایت ثبت خواهد شد و با پست الکترونیک خود می توانید وارد سایت شوید.

نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیک :    
 
رمز عبور :  
تکرار رمز عبور :