انگور خاصيت ضدسرطان و ضدعفوني كننده دارد
انگور ميوهاي است حاوي ويتامينهاي آ،ب و ث كه مقاديري منيزيم، كلسيم،آهن،فسفر، پتاسيم و آلبومين نيز دارد. امروزه در درمان به روشهاي طبيعي از رژيمهاي مختلف انگور استفاده ميشود. اين ميوه همچنين براي درمان يبوست،عوارض رماتيسم،كمخوني و حتي پيشگيري از ابتلا به سرطان سودمند است. مطالعات اخير نشان ميدهد كه اين ميوه در پيشگيري از سرطانهايي چون سرطان پروستات، سرطان ريه، سرطان كبد و سرطان سينه مؤثر است. مصرف انگور قبل از ظهر به تنهايي باعث لاغري ميشود. در حاليكه مصرف آن به همراه غذا چاق كننده است. بايد توجه داشت كه نوشيدن آب سرد بلافاصله بعد از خوردن انگور و يا خوردن ميوههاي خشك مانند برگ هلو و غيره همراه با انگور و آب باعث دل درد ميشود.
اين ميوه همچنين صاف كننده و خونساز است. انگور قند خون را تنظيم ميكند و به گفته كارشناسان تغذيه انگور قرمز براي تصفيه خون و خونسازي از انگور سبز مؤثرتر است. لذا براي افرادي كه قند خون آنها پايين است،مصرف اين ميوه مفيدست. علت ضدسرطان بودن اين ميوه خاصيت ضدعفوني كنندگي آن است. براي افرادي كه در دوره نقاهت يك بيماري هستند و يا ضعف عفوني بدن دارند و در نتيجه قدرت دفاي بدن آنها كاهش يافته، مصرف انگور، آب هويج، سيب و هلو توصيه ميشود. همچنين لازم به ذكر است كه همانطور كه در بالا گفته شد انگور حاوي مقادير زيادي پتاسيم است كه ميتواند ضعف بدن را جبران كرده و به كنترل فشارخون كمك كند.
اين ميوه براي سلامت قلب، ريه و كليهها مفيد است و به علت داشتن املاح و مواد معدني ملين و مدر است. مصرف اين ميوه براي افراد مبتلا به نقرس (اوره بالا در خون) توصيه ميشود. همچنين يبوست كه بياشتهايي، نفخ،سردرد و تشنگي مفرط و بوي بد دهان را در پي دارد،با خوردن آب انگور تازه قابل معالجه است. كشمش نيز خاصيت تقويتكنندگي دارد و دم كرده آن براي نرم كردن سينه و تسكين درد گلو مفيد است. براي افرادي كه چربي خون بالا دارند نيز مصرف غوره توصيه ميشود. غوره همچنين خاصيت ضدعفوني كننده دارد و مصرف آن به همراه سالاد براي لاغر شدن مفيد است. در عين حال مصرف غوره به تنهايي براي معده مضر است. در عين حال مصرف غوره براي زنان باردار توصيه نميشود چرا كه مدر بوده ممكن است منجر به سقط جنين شود.

پس از جراحي انگور بخوريد
انگور ميوه مفيدي در درمان التهاب معده و روده ،سياه سرفه،كمخوني،نقرس،بواسير،سنگهاي صفراوي،مسموميتهاي مزمن است و از بعضي از بيماريهاي پوستي و ازدياد فشارخون و حملات قلبي پيشگيري ميكنند. انگور در مبتلايان به سوءهاضمه،مسموميتهاي مزمن تركيبات جيوه و سرب، ناراحتي هاي جلدي،بواسير و بعضي حالات سل ريوي،اثر مفيد درماني دارد.
همچنين ماليدن آب انگور تازه بر روي پوست صورت باعث شادابي و جواني چهره شده و شفافيت آن را افزايش ميدهد.
انگور ميوهاي است كه داراي 79 درصد آب و 14 درصد قندهاي مختلف است؛ همچنين داراي عناصر كمياب موجود در سرم خون،املاح معدني منگنز و ويتامينهاي مختلف خصوصا C است.
علاوه بر خود انگور، مصرف شيره آن در كساني كه بر اثر يك بيماري ضعيف شدهاند و يا كساني كه پس از عمل جراحي احتياج به تقويت داشته باشند، بسيار مفيد است؛ همچنين ماليدن مقداري شيره انگور همراه با نمك براي برطرف كردن لك زايمان و كك و مك مفيد است.
همچنين خواص درماني غوره و برگ انگور نيز به اثبات رسيده و غوره انگور مفيد در رژيم لاغري ،رفع ورم مخاط دهان و نرمي لثهها و دندان است.دم كردن برگههاي جوان انگور در رفع نقرس، زردي،استفراغ، اختلالات گردش خون مربوط به زمان بلوغ يا يائسگي، بسيار مفيد است.
تهیه و گردآوری :: گروه تحریریه پرداد