چگونه ارزش غذایی سبزیجات را در شستشو و پخت حفظ کنیم


تاریخ درج : 1390/10/26
تعداد نمایش : 2953

شستن سبزیجات و میوه جات
• ابتدا باید سبزیجات خریداری شده را خوب تمیز کرد و سزیجات پلاسیده شده جدا گردد.
•  سبزی را با آب سرد می شوییم تا گل و لای و مواد اضافی آنها از بین برود.
( آب گرم سبب از بین رفتن برخی مواد مغذی موجود در آنها می گردد ، هم آنها را بیش  از حد نرم می کند )
• شستشو تحت فشار آب انجام شود ، بهتر تمیز می شوند.
•  برای از بین  بردن تخم انگلها باید سبزیها را در یک ظرف مناسب با حجم سبزی ریخت و ظرف را از آب پر کرد . برای هر لیتر آب باید ۵-۳  قطره مایع ظرفشویی در ظرف ریخت ، سپس با دست هم زد تا تمام سبزیها در کف حاصل از مایع ظرفشویی قرار گیرد. بعد از ۵ دقیقه باید سبزیها را از بالای ظرف برداریم چون تخم انگل سنگین است در ته ظرف قرار می گیرد ( نباید ظرف همراه سبزیجات  را در آبکش برگردانیم ) بعد با آب سرد کاملا آبکش کنیم.
• برای از بین بردن میکروبها باید سبزیهایی را که در مرحله قبلی با مایع ظرفشویی شسته شده اند در مایع ضد عفونی کننده ریخت برای این کار باید در یک ظرف ۱۰لیتری آب ، یک قاشق چایخوری پرکلرین ( گرد کلر ) را حل کرد و سبزیها را به مدت ۵ دقیقه در آن نگهداشت.
• پس از ضد عفونی کردن ، باید سبزیها را با آب سالم به خوبی شست.
• برای شتشوی میوه ها و سبزیهایی که در زیر زمین کشت می شوند مثل هویج ، سیب زمینی و … باید خاک روی آنها را با دقت پاک کرد . بهتر است  کاهو ابتدا پرپر شود و سپس شستشو گردد.
چند نکته مهم در مورد خرید سبزیجات:
بهترین شرایط برای خرید سبزیجات، خریداری سبزی تازه بدون مواد ضد عفونی کننده و یا مواد شیمیایی و به طور مستقیم از محل کاشت می باشد.
• سعی کنید از سبزیجاتی که به طور طبیعی رسیده اند استفاده نمائید نه از سبزیجاتی که به طور نارس چیده شده و به طور مصنوعی می رسند.
• برای خرید سبزیجات از پلاستیک رنگ روشن یا پاکت کاغذی استفاده کرد از پلاستیک مشکی ( زباله ) و روزنامه استفاده نکنید . اگر سبزیجات به مدت طولانی لابه لای روزنامه قرار گیرد جوهر نوشته های روزنامه به تدریج جذب سبزی می شود .
•  در خرید سبزیجات توصیه می گردد هر چه سبزی اندازه اش  کوچکتر باشد تردتر است .
• اگر نوعی سبزی در فصل خاصی وجود ندارد ، به جای انواع کنسرو  شده ، از انواع منجمد شده آن استفاده نمائید .
• سبزیجات حاوی مقدار زیادی آب هستند که در صورت تبخیر باعث از بین رفتن بسیاری مواد مغذی موجود  در سبزی و تغییر مزه آن نیز می شوند با نگهداری سبزیجات در محیط مرطوب می توان مانع جذب این تغییرات شد.
• نگهداری سبزیجات در مغازه در صورتی  که در یخچال  صورت پذیرد مواد مغذی آنها به میزان بیشتری حفظ می شود .آنزیمهای موجود در سبزیجات باعث تغییر ترکیب سبزیجات و از دست دادن مواد مغذی  آنها و همچنین باعث تبدیل قند موجود در سبزیجات به نشاسته می شود . سرما باعث می شود فعالیت آنزیم ها کاهش یافته و در نتیجه دوام سبزی بیشتر می شود.
• برای نگهداری سبزیجات خریداری شده در منزل توصیه می شود  هر چه سریع تر آن را شسته و پس از خارج شدن آب  آن را در پارچه   نازک تمیز قرار داده و در یخچال نگهداری می کنیم.
چهار عامل عمده باعث تخریب مواد مغذی می شوند: حرارت، نور، هوا، آب.
گردآوری: گروه سلامت پرداد
منبع : pezeshk.us

loading...

     

استخدام در بانک  رزومه کاری  استخدامهای امروز تهران  استخدام شرکت نفت سال 96

آهنگ جدید بهترین هتلهای استانبول

مردی که هزاران زن خاطر خواه او هستند!! +عکس

عکس تکان دهنده ای که لیلا اوتادی منتشر کرد

نظرتان درباره این دختر جذاب چیست؟! +تصاویر

اعدام عاملان ناامنی در بوشهر در ملاء عام +عکس (18+)

اقدام هولناک و باورنکردنی یک عکاس در آتلیه عکاسی +تصاویر

عکس لو رفته از دختر آقای فوتبالیست مشهور در حال مصرف الکل!

عکس جنجالی بازیکن مشهور پرسپولیس با زنان بی حجاب!

مهناز افشار در حال کوهنوردی+عکس

چرا الناز شاکردوست از ایران رفت؟! +عکس

عکس جدید مهناز افشار و دخترش

وحشتناک ترین دختر دنیا! +تصاویر(18+)

بهنوش بختیاری در کنار دختران زیبایش! +عکس

برهنه شدن زن در خیابان به خاطر همسرش! +عکس

خواستگاری شرم آور سیفعلی از بهنوش بختیاری!! +عکس

اقدام زشت و غیر اخلاقی خواننده زن در شیرینی فروشی! +عکس

مطالب مرتبط :

سبزیجاتی که برای سالمندان حیاتی هستند

سبزیجاتی که برای سالمندان حیاتی هستند
برنامه ای مناسب برای شکم صاف

دکـتر "لزلی بونسی" از دانشگاه پترزبورگ، بخش پزشکی اظــهار می دارد: "بسیاری از آبنبات ها و اسنک ها شامل گـلیسـیرین و شــکر بالایی هسـتند. در معده به طور کامل هضم نمی شوند و این امر سبب می شود که شکم شما نفخ کند."
تغذيه در فصل زمستان

با توجه به اينكه مدت تابش نور آفتاب در اين دوره از سال كوتاه است مي بايست به دريافت كلسيم و ويتامين D توجه كافي كرد. همچنين اگر از آن دسته از افراد هستيد كه روزهاي كوتاه اين فصل شما را دچار افسردگي مي كند
بهترین روغن برای پخت و پز و سرخ کردن

روغن زیتون برای پخت و پز و سرخ کردن، بهترین روغن بوده و به ویژه "نوع تصفیه نشده" آن نسبت به روغن تصفیه شده، بسیار ارجح است.
می توان زمان مرگ را از روی بزاق دهان پیش بینی کرد!

می توان زمان مرگ را از روی بزاق دهان پیش بینی کرد!
نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیکی :    
*عدد بالا:
جستجو های مرتبط
کلید واژه ها
 

جهت عضویت در سایت و دسترسی کامل به تمامی مطالب سایت ، اطلاعات زیر را کامل نمایید. لطفا پست الکترونیک (ایمیل) خود را صحیح وارد نمایید. پست الکترونیک شما به عنوان نام کاربری در سایت ثبت خواهد شد و با پست الکترونیک خود می توانید وارد سایت شوید.

نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیک :    
 
رمز عبور :  
تکرار رمز عبور :